Elnapolták a Mladic-pert

2012.05.17. 13:24

Meghatározatlan időre elnapolták csütörtökön Ratko Mladic volt boszniai szerb főparancsnok perének folytatását Hágában. A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnök ügyében eljáró Nemzetközi Törvényszék vezető bírája, Alphons Orie azzal indokolta a döntést, hogy szabálytalanságok történtek a bizonyítékok védelemhez eljuttatása során. A bíró szerint a vádhatóság képviselői a bizonyítékok felfedésében "jelentős hibákat" követtek el. A bírók még vizsgálják, hogy mekkora hibákról van szó, és azok milyen következményekkel járnak. Hozzátette Orie, hogy mihamarabb dönteni kíván az eljárás folytatásának idopőntjáról.

Az ügyészek elismerték, hogy hibákat követtek el, és nem emeltek kifogást a halasztás ellen. Mladic ügyvédje hat hónapos haladékot kért. A 70 éves Mladic - az 1992-95 közötti boszniai háború egyik főbűnöse - már többször próbálkozott a per halasztásával, de kérésének eddig többnyire nem adtak helyt. A szerdán kezdődött per, amelyben a vádlottnak egyebek között népirtásért kell felelnie, az eredeti tervek szerint a vádak ismertetése után május 29-én folytatódott volna a bizonyítékok előterjesztésével.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla