Földrengés Szófiában

2012.05.22. 06:24
Szófiában pizsamában futottak az utcára a rémült emberek, Pernikben pedig többeknek felment a vérnyomása, amikor 5,8-as erejű földrengés rázta meg a környéket. Halottakról, sérültekről egyelőre nem érkeztek hírek.

5,8-as erejű földrengés rázta meg kedd hajnalban Szófiát. A rengések központja a bolgár fővárostól 24 kilométerre nyugatra, Pernik és Radomir városok között volt viszonylag kis mélységben, 9,4 kilométerrel a felszín alatt.

Többen az utcán éjszakásztak Szófiában és környékén a rengést követően
Többen az utcán éjszakásztak Szófiában és környékén a rengést követően
Fotó: Nikolay Doychinov

Az első, erősebb rengést több, kisebb erejű utórengés követte. A hajnali háromkor történt földrengésben megremegtek az épületek, ablakok törtek ki.

Cvetan Cvetanov belügyminiszter tájékoztatása szerint halottakról, sérültekről még nem érkeztek hírek, de Pernikben válságstáb alakult, és tűzoltókat vezényeltek az epicentrum feletti településekre.

Rositsa Janakijeva perniki polgármester szerint a városban kémények omlottak össze, és romba dőlt egy régi épület. Mintegy harmincan fordultak orvosi segítségért, jobbára azért, mert a rémületben felszökött a vérnyomásuk.

A földrengést érezni lehetett Bulgária egész délnyugati területén és a fővárosban is, ahol sokan ijedtségükben pizsamában futottak ki az utcára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport