Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-5 °C
4 °C

A medve a Tátrában sem játék

2012.05.24. 08:52 Módosítva: 2012.05.24. 08:53

Egy tátrai természetiskolában váltott ki pánikot egy medve, mely két kisboccsal együtt keresett táplálékot az épület közelében, írja a bumm.sk.

Az incidens Felsőerdőfalván (Tatranská Lesná) történt. "Gyorsan beparancsoltam a gyerekeket az épületbe, amikor kifutottak megnézni a medvebocsokat, melyek már a járdán voltak. Egy pillanatban nagyjából tíz méterre lehettem az anyjuktól, az már jelezte, hogy támadásra készül" – mondta el egyik szemtanú. Pavol Majko, a Tátrai Nemzeti Park igazgatója szerint végül riasztólövésekkel kergették el a medvéket az épület környékéről.

A nemzeti park dolgozói állítják, az utóbbi időben egyre több medvével kapcsolatban kell intézkedniük.

Székelyföldön is egyre több gondot okoznak a vadállatok. A háromszéki Martonos mellett egy bocsait védő anyamedve sebesítette meg a nyáját legeltető pásztort, mert a bocsokat megtámadták a pásztorkutyák. Homoródszentmárton és Lövéte közelében egy lovat és egy szarvasmarhát pusztított el a medve, Tusnádfürdőn pedig betört egy udvarra, és féltucatnyi tyúkot ölt meg. A Kászonaltíztől öt kilométerre fekvő Esztenán május 2-án történt medvetámadás, akkor két pásztort is megsebzett a vad.