Európai módra öltözött, indiai férje megölte

2012.05.28. 18:49

Újabb nőgyilkosság történt egy Olaszországban letelepedett bevándorló családban: az indiai nőt saját férje gyilkolta meg, így büntetve meg a hagyományos viselet helyett a divatot követő feleségét.

Az indiai, 27 éves Kaur Balwinde holtesttét a Pó folyóba dobva találták meg. A három hónapos terhes asszony férje bevallotta, hogy ő ölte meg feleségét, mivel nyugatiasan öltözött – közölte a piacenzai csendőrség. A férfi azt mondta, ez volt az egyetlen oka, hogy megfojtotta a feleségét. Szégyellte, hogy felesége nem akart a hagyományos indiai viseletben járni.

A házaspár évek óta Emilia Romagnában élt, és volt egy ötéves kisfiuk. A 36 éves férj egy állattenyészetben dolgozott. Felesége háztartásbeli volt. Kaur Balwinde két héttel ezelőtt tűnt el, eltűnését férje jelentette be.

"Gyors, szigorú, példamutató büntetés kiszabását szorgalmazta az indiai férfira Maria Carfagna volt olasz esélyegyenlőségi miniszter. Carfagna hangsúlyozta, egy férj nem ölheti meg gyermeke anyját, egy gyermekét váró édesanyát azért, mivel az nem kedve szerint öltözködik.

Olaszországban egyre gyakoribb a főleg ázsiai országokból bevándorló lányok és asszonyok meggyilkolása családjuk férfitagjai által. A jelenségre 2006-ban, a húszéves Hiina Saleem halála hívta fel figyelmet, akit pakisztáni apja és fivérei öltek meg, mert a lány nyugati módra élt. Az apát az olasz bíróság harminc év börtönre ítélte.

Az olasz nővédelmi mozgalmak adatai szerint 2012-ben már ötvennégy olasz nőt gyilkolt meg közeli férfirokonuk. A bevándorló nők között tíz volt családi erőszak áldozata.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport