Bonifác
10 °C
16 °C

Lengyelországban meghalt három magyar motoros, egy negyedik súlyos állapotban

2012.05.28. 11:17 Módosítva: 2012.05.28. 15:03

Súlyos az állapota annak az 58 éves nőnek, akit vasárnap szállítottak a Nowy Targban lévő kórházba, miután a Krakkó-Zakopane útvonalon fekvő Lubien településnél egy brit rendszámú lengyel autó magyar motorosokat gázolt. Az egymás mögött haladó, Krakkóból Szlovákiába tartó magyar csoport első járművének sofőrje, egy 44 éves férfi és utasa, egy 40 éves nő – egy házaspár – a helyszínen életét vesztette, a harmadik áldozat, egy 58 éves férfi hajnalban a kórházban halt meg. A súlyosan sérült nő a harmadik áldozat felesége. A kórházba kerültek közül két személyt már hazaengedtek.


View A motorosbaleset helyszíne in a larger map

Hétfő kora délután azonosították a három halálos áldozatot, mindannyian budapestiek voltak. A varsói magyar konzul az Indexnek elmondta, hogy a motoros csoport tagjaitól megtudta, hogy az interneten szervezték a kirándulást, így nem mindenki ismerte a házaspárt, amely előző nap csatlakozott hozzájuk. A mentőakciót vezető tűzoltóság szerint a balesetben három motor felborult, közülük kettő erősen megrongálódott. A halálos áldozatok a motoros csoport legelején haladtak. A két utolsó motorkerékpárnak sikerült időben fékeznie, így a velük közlekedő négy személy épségben úszta meg a balesetet, délután már el is hagyták az országot.

A balesetet okozó Volkswagen Polo egy autópálya-lehajtónál szabálytalanul áttért a szembejövő sávba, így ütközött a magyar motorosokkal, akik Krakkóból tartották a szlovák határ felé. A jobbkormányos, brit rendszámú autó 58 éves, brit lakcímmel rendelkező lengyel sofőrjét a hatóságok közúti baleset okozásáért őrizetbe vették, várhatóan még hétfőn kihallgatják.

A lengyelországi magyar konzul Krakkóból utazik a helyszínre. Arról, hogy a családtagokat értesítették-e már, a konzulátus nem kívánt nyilatkozni.