Fülöp, Evelin
EUR 394,54 Ft
USD 369,15 Ft
13 °C
27 °C

Újabb halálos dróntámadás Pakisztánban

2012.05.28. 08:17

Legalább öt lázadó meghalt és négy megsebesült amerikai pilóta nélküli repülőgépek légicsapásaiban Pakisztán északnyugati törzsi területén – közölték hétfőre virradóra a pakisztáni biztonsági szolgálat illetékesei.

A támadások Észak-Vazirisztán székvárósától, Mirámsáhtól mintegy 25 kilométerre fekvő Hasszohel településen történtek vasárnap. Amerikai drónok egy épületre és egy gépkocsira lőttek ki négy rakétát, majd húsz perccel később ugyanott csapódott be újabb négy rakéta. A helyi média szerint a támadások után is drónok köröztek a település felett, riadalmat keltve a helyi lakosok körében.

Négy nap leforgása alatt ez a harmadik dróntámadás a tálibok és az al-Kaidához köthető fegyveresek fellegvárának számító térségben. Összesítések szerint amerikai pilóta nélküli gépek az idén 16 támadást hajtottak végre, és 117 ember életét oltották ki az országban.

A pakisztáni kormány szerint az amerikai dróntámadások a kívánttal ellentétes hatást váltanak ki: egyrészt aláássák Iszlámábádnak azt a törekvését, hogy különválassza a szélsőségeseket a törzsektől, másfelől sértik Pakisztán szuverenitását, esetenként civil áldozatokkal járnak és növelik az Amerika-ellenességet a dél-ázsiai iszlám köztársaságban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás