A nyár közepén eldőlhet Breivik sorsa

2012.06.05. 16:38

Július 20-án, vagy augusztus 24-én születhet ítélet Anders Breivik, a norvégiai sorozatgyilkos ügyében, legalábbis erről számolt be egy oslói bíróság – közölte az Associated Press.

A bíróság szóvivője, Markus Iestra szerint a testület keményen dolgozik az ítélet meghozatalán. A július 20-as dátum azért is lenne érdekes, mert mindössze két nappal előzné meg az Utoya szigeten lezajlott mészárlás egyéves évfordulóját. A merénylő várhatóan 21 év börtönbüntetést fog kapni.

Breivik tárgyalása április 16-án kezdődött meg, és a tervek szerint június 22-ig fog tartani. A per több aggályos kérdést is felvetett, például a norvég rendőrség lassú beavatkozását, de tegnap az egyik bíró is kellemetlen helyzetbe keveredett, amikor pasziánszozáson kapták a tárgyalás alatt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla