Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Szíria nyugati nagyköveteket utasított ki

2012.06.05. 13:36

Miután a szíriai képviseletek csúcsdiplomatáit a múlt héten több nyugati ország is kiutasította, Damaszkusz kedden összesen 17 diplomatát nemkívánatos személynek minősített – írja a BBC. Persona non grata lett az USA, Franciaország és Törökország damaszkusi nagykövete is. Basar al-Asszad szír elnök vasárnapi beszédében a külföld beavatkozásáról beszélt.

Kedden legalább hét ember halt meg a Szíriában országszerte elharapódzó erőszakhullámban. Négy civil egy katonai hadműveletben vesztette életét az északi Kafrouaid faluban, de csapatok és a rezsimhez hű milicisták árasztották el Kfar Zita városát is, két lázadó harcos pedig Latakia kikötővárosban halt meg.

A diplomáciai konfliktus legújabb epizódja a múlt heti húlai vérengzéshez kapcsolódik. A Homszhoz közeli települést a beszámolók szerint a szíriai rezsimhez hű csapatok harckocsijai és tüzérségi alakulatai vették tűz alá. A támadásnak több mint 100 polgári személy esett áldozatul. A vérengzést az ENSZ Biztonsági Tanácsa is elítélte.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek