Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Nagyapja testvérének nyomdokain gyilkolt

2012.06.08. 14:49

Ugyanabban a Sydneyhez közeli erdőben gyilkolt merő élvezetből a 19 éves ausztrál Matthew Milat, amiben nagy-nagybátyja, Ivan Milat, az egyik leghírhedtebb ausztrál sorozatgyilkos az 1990-es évek elején megölt és elföldelt hét fiatal hátizsákos turistát.

A családi hagyományt szemlátomást továbbvivő Matthew Milatot 43 év, ebből 30 év kötelezően letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, mert - az ítélet indoklása szerint - „tettét a lehető legelképzelhetetlenebb kegyetlenséggel hajtotta végre pusztán abból a célból, hogy önmagának örömet szerezzen”.

A sorozatgyilkos-palánta még 2010 novemberében egy 17 éves haverját füvezés ürügyén a Belanglo erdőbe csalta Cohen Klein nevű bűntársa segítségével. Milat egy kétélű szekercével kezdte kínozni, vagdosni áldozatát, hosszú időn át élvezve annak kínszenvedését, az életéért könyörgését, mielőtt kettévágta volna a koponyáját. A kínzás utolsó negyedóráját a cinkos mobiltelefonnal rögzítette.

A gyilkosság másnapján Matthew Milat azzal dicsekedett egy barátjának, hogy „ismertek engem, ismeritek a családomat... Azt tettem, amit ők tettek”. A rendőrségi őrizetben a gyilkos saját tettét dicsőítő verseket írt, így a bíróság nem is hitt az állítólagos megbánásnak.

Matthew Milat egyik nagyszülőjének testvére, a jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését töltő 67 éves Ivan Milat 1989 és 1992 között hét ausztrál, német, illetve brit autóstopost gyilkolt meg ugyanezen a környéken, és tetemüket ugyancsak a Belanglo erdőben ásta el.