Százkilencven pedofilt tartóztattak le

2012.06.08. 22:33

Százkilencven, gyermekpornográfiával kapcsolatba hozható embert tartóztattak le az amerikai bevándorlásügyi- és vámhivatal (ICE) és egy belső ellenőrzésért felelős nyomozóiroda (Homeland Security Investigations, HSI) közös akciójában.

A május 1-től 31-ig tartó Orion művelet keretében az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Argentínában, Spanyolországban és a Fülöp-szigeteken csaptak le pedofilokra és tizennyolc kiskorú áldozatot is sikerült megmenteni a nyomozóknak. A letartóztatottak közül volt, aki fiatalkorúakat zaklatott szexuális ajánlatokkal, mások kiskorúakról készült képeket birtokoltak, vagy terjesztettek, vagy éppen ők maguk készítettek ilyen fotókat.

John Morton, az ICE igazgatója pénteki közleményében azt mondta: "Legyen ez az akció figyelmeztetés mindenki számra, aki úgy gondolja, hogy az internetet gyerekek kizsákmányolására tudja felhasználni: keressük, megtaláljuk és megbüntetjük őket". Morton szerint a gyerekpornó-hálózat több áldozata is úgy akadt a pedofilok horgára, hogy az interneten szerzett ismerősökkel kezdett el csetelni.

Az elmúlt évben a HSI több mint 3000 esetben indított nyomozást gyerekmolesztálás miatt és 1455 embert tartóztatott le.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport