Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Antiszemita feliratok a jeruzsálemi emlékközponton

2012.06.11. 14:17
Hitlert dicsőítő feliratot találtak a rendőrök hétfőn kora reggel a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt-emlékközpont udvarán – közölte a rendőrség szóvivője.

"Hitler, köszönet a soáért" – ezt festették egy falra a Jad Vasem bejárati udvarán – mondta Miki Rózenfeld szóvivő. "A rendőrség vizsgálatot indított, de még egyetlen fő irányban sem nyomoz: lehettek gyerekek, vandálok vagy más indítékból cselekvő személyek is" – közölte.

K EPA20120611108
Fotó: Jim Hollander

Ezzel nagyjából egy időben hét autó gumiját szúrták ki az arab többségű Kelet-Jeruzsálem Suafát nevű palesztin negyedében – folytatta Rózenfeld, aki lehetségesnek tartja, hogy a vandál cselekedetek az utóbbi hónapok "Ez az ára" kampányába illeszkednek.

E kampánnyal szélsőjobboldaliak állnak bosszút palesztinokon, muzulmán szent helyeken vagy akár izraeli katonákon is, amikor úgy ítélik meg, hogy a kormány a zsidó telepek, telepesek érdekei elleni döntést hozott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek