Földcsuszamlások Dél-Kínában

2012.06.11. 07:35
Öt ember meghalt, kettőt még keresnek Kína déli részein, ahol a hétvégén viharos eső okozott súlyos károkat, áradásokat, földcsuszamlásokat - közölték a katasztrófavédelem illetékesei hétfőn.

A haláleseteteket Hunan és Kujcsou (Guizhou) tartományokból jelentették, az időjárás által sújtott harmadik tartomány Csiangszi (Jiangxi). A térségben, ahol további heves esőzéseket jeleznek előre, több folyó kiöntött vagy elérte vízének kritikus szintjét. Hunan tartományban veszélyeztetetté váltak egyes víztározók.

Összesen közel 700 ezer embert ért kár, csaknem 50 ezer hektár termőföld került víz alá, házak százai rongálódtak meg, a közvetlen anyagi veszteséget 537 millió jüanra (19,6 milliárd forint) teszik.

Hunan tartományban a Sanghajt Kunminggal összekötő vasútvonal egy szakaszán az eső meglazította a pályát szegélyező hegyoldalt, és az a vágányokra omlott. A beszámolók szerint a vasúti pályát több mint 50 méter hosszan 4000 köbméter sziklás föld borította be. A hétfő reggelre befejezett akadálymentesítésen nyolc kotrógép és 500 ember dolgozott.

Az északi Belső-Mongólia Tongliao településének térségében közel 670 hektár területen verte el a termést a jég; a déli és az északkeleti országrészben jelenleg a négyfokozatú viharjelzőskálán a negyedik - vagyis a legalacsonyabb - szint van érvényben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport