Egy hete keresik a tajgában eltűnt gépet

2012.06.18. 14:11

Több mint ezren keresik az Urál hegységben azt az An-2 típusú repülőgépet, amely egy hete tűnt el nyolc utassal a fedélzetén. A kutatásban mentési szakemberek, rendőrök és önkéntesek is részt vesznek, munkájukat légi járművek is segítik.

Antonov AN-2 típusú repülőgép egy orosz harci bemutatón 2004-ben
Antonov AN-2 típusú repülőgép egy orosz harci bemutatón 2004-ben
Fotó: Denis Sinyakov

Mihail Borogyin, Szverdlovszk megye rendőrparancsnoka elmondta, hétfőn már az OMON elit belügyi alakulattól is vezényeltek ki egységeket a gép felkutatására. A helyi rendőrség feltételezései szerint a gép utasai kirándulásra indultak a tajgába. A hozzátartozók beszámolói is ezt erősítették meg, mert az utasok fényképezőgépeket és videokamerákat vittek magukkal.

Mint a megyei rendőrség szóvivője elmondta, egy olyan kisgépet, mint az An-2-es különösen nehéz megtalálni a sűrű tajgában. A kétfedelű An-2-esből Magyarországon is számos példányt alkalmaznak még ma is, de a volt szocialista országok szinte mindegyikében rendszerben áll, mint könnyű személy- és teherszállító.

A baleset körülményeivel kapcsolatban annyi biztos, hogy a cseljabinszki Avi Zov légitársasághoz tartozó An-2-es géppel engedély nélkül szálltak fel június 11-én este, Szerovból. A hatóságok eljárást indítottak.  • Hírek
  • Hírek