Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Összeomlott a szír hadsereg?

2012.06.25. 21:21

A hónap elején Törökországba menekült szír dandártábornok, Ahmad Berro szerint a szíriai hadsereg gyakorlatilag elpusztult, az ország mintegy hatvan százaléka felett már elvesztette az uralmat. Közben a Szabad Szír Hadsereg, vagyis a felkelők ereje egyre inkább nő.

A korábban páncélos egységet vezető Berro hozzátette: „A szír hadsereg egy év és négy hónap harc után kifáradt. Tudják, hogy a saját fiaikat ölik, és egyetlen ember sem képes megölni a saját fiát. A szír hadsereg fizikailag és mentálisan is elpusztult” – tette közzé a Telegraph.

Egy másik menekült tábornok arról beszélt, hogy elsősorban a civilek ellen végrehajtott támadások miatt hagyta el az országot. „Nem tudtam kezelni többé a rezsim bűneit, ami gyerekeket, nőket és öregeket ölt meg” - magyarázta a szír hadsereg volt tisztje.

Az interjúk nem sokkal azután láttak napvilágot, hogy hétfőn két újabb tábornok, két ezredes, két őrnagy és egy hadnagy, valamint az ő családjuk (mintegy kétszáz ember) is átlépte a török határt.

A Telegraph szerint jelenleg tizenhárom szír tábornok van Törökországban, akik logisztikai támogatást nyújtanak a Szabad Szíriai Hadseregnek. Mindeközben amatőr videók újra arról tanúskodnak, hogy a kormányerők bombázták Homsz városát, ahol a kórházak tömve vannak sebesültekkel.  • Vennék
  • Hírek