Megválasztották a legszebb holokauszt túlélőt

2012.06.29. 19:24

Izraelben szépségversenyt rendeztek a holokauszt túlélői számára. A megmérettetésre mintegy 300 nő regisztrált országszerte, de csak 14 hölgyet válogattak be a döntőbe. A verseny erősen megosztotta Izraelt, noha a szervezők szerint a győzteseket múltbéli élményeik és életútjuk alapján választották ki, a szépségnek nem volt ennyire jelentős szerepe a versenyen – tette közzé a CBC News.

A Miss Holocaust Survivor a szervezők szerint azzal a céllal került megrendezésre, hogy a túlélők megmutathassák, boldogan élnek az átélt szörnyűségek után. Véleményük szerint az érdeklődők magas is száma is azt az álláspontot támasztotta alá, hogy jó ötletnek bizonyult a rendezvény megszervezése. "Nekem jutott az a kiváltság, hogy megmutassam a világnak: noha Hitler el akart pusztítani minket, itt vagyunk és élünk. Élvezem ezt a helyzetet” - magyarázta a második helyezett versenyző.

2012-06-29T155830Z 377665677 GM1E86T1UGJ01 RTRMADP 3 ISRAEL-HOLO
Fotó: Avishag Shar-Yashuv

"Ez az egész hátborzongató a számomra. Valóban érdemes megmutatni, hogy boldogok vagyunk, de nem egy egyszeri alkalomra szóló maszkban, szép ruhában” - vélekedett Colette Avital, az egyik legnagyobb izraeli holokauszt-túlélő csoport elnöke.

2012-06-29T155403Z 2076677093 GM1E86T1U6T01 RTRMADP 3 ISRAEL-HOL
Fotó: Gil Cohen Magen

Ma közel 200 000 idős holokauszt túlélő él Izraelben, az ország pedig minden évben megemlékezik a világháborús eseményekről. A holokauszt emléknapja az egyik legünnepélyesebb eseménye a helyi naptáraknak. Izraeli vezetők, köztük Benjamin Netanjahu miniszterelnök gyakran hivatkoznak a holokausztra, mint megismétlődő fenyegetésre, például a vélhetően atomfegyver előállításán dolgozó Irán esetében.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla