Államtitkok kiszivárogtatásával vádolják a venezuelai elnöki palota orvosát

2012.07.03. 13:18

Államtitkok nyilvánosságra hozásával vádolnak Venezuelában egy orvost, aki az elnöki palotában dolgozott, írja a BBC. Az ügyészek szerint Dr. Ana Maria Abreu politikai vagy katonai titokat szivárogtatott ki az elmúlt két évben.

A hatóságok ugyanakkor nem utaltak arra, hogy az ügy összefüggésben állna Hugo Chávez venezuelai elnök kezelésével. Chávez májusban bejelentette, hogy sikeres sugárkezelésen esett át. A felmérések szerint magasan vezet legközelebbi riválisa, Henrique Capriles előtt az októberi elnökválasztáson.

Az előző héten őrizetbe vett Abreu korábban 12 évig dolgozott az elnöki palotában. Abreu munkájának része volt, hogy foglalkozott azokkal az emberekkel, akik a viharok miatt elvesztették az otthonukat, és az elnöki palotában szállásolták el őket ideiglenesen.

Egyik ügyvédje szerint a vádak teljesen alaptalanok, és azt sem jelezték, milyen információkat szivárogtathatott ki védence. Az orvos nem kezelte az elnöki hivatal munkatársait, és nem fért hozzá semmilyen államtitokhoz sem, mondta az ügyvéd. Abreu viszont a kormányzat egyik éles kritikusának számító Rocio San Miguelnek a sógornője, éppen ezért ügyvédei szerint politikailag motivált ügyről van szó.  • Hírek
  • Személyi kölcsön