Szilvia
5 °C
16 °C

Állatkínzásért tartóztattak le magyar huszárokat Svédországban

2012.07.04. 10:54
PR-akciónak indult, rendőrségi ügy lett belőle: magyar huszárok lovagoltak Svédországig, de a lovak nem viselték jól az utat. Hólyagos paták, döbbent svéd rendőrök.

Magyar huszárokat tartóztattak le állatkínzásért Svédországban, Amal városában - írja a svéd Nyheter24. A helyi rendőrök nem akartak hinni a fülüknek, amikor azzal riasztották őket, hogy három, 1600-as évekbeli viseletbe öltözött huszár jelent meg a város határában, riasztóan rossz állapotban lévő lovakkal.

Képünk illusztráció. Huszár bemutató Ópusztaszeren a  a II. Nyeregszemlén
Képünk illusztráció. Huszár bemutató Ópusztaszeren a a II. Nyeregszemlén
Fotó: Ujvári Sándor / MTI

A huszárruha mögött két magyar férfi és egy nő volt, akik a magyar hadsereg PR-akcióját hajtották végre, lovakkal utaztak egészen odáig, a terv pedig az lett volna, hogy Finnországon és a Baltikumon keresztül hazajönnek.

A lovak a hosszú után teljesen lesoványodtak, patáik elkoptak, hólyagosak lettek. A helyszínre érkező állatorvos szerint legalább két hónapig pihenniük kell.

A huszárokat három nap után kiengedték. Azt mondták, nem állt szándékukban kínozni a lovakat, ennek ellenére lehet, hogy vádat emelnek ellenük. A lovakat a helyi hatóságok szerint Magyarországnak kell hazaszállítania.

Huszárok nehéz napjai

Nem csak a lovakkal, Kövér László testőrségével is meggyűlt a huszárok baja a napokban. Múlt pénteken a házelnök látogatásán a testőrök fegyverletételre szólították fel a Kiskun Huszár- és Hagyományőrző Egyesület tagjait - írja a beon.hu. A muzeális fegyvereket és életlen kardokat letetették a nemzetbiztonsági szolgálat emberei.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?