Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Állatkínzásért tartóztattak le magyar huszárokat Svédországban

2012.07.04. 10:54
PR-akciónak indult, rendőrségi ügy lett belőle: magyar huszárok lovagoltak Svédországig, de a lovak nem viselték jól az utat. Hólyagos paták, döbbent svéd rendőrök.

Magyar huszárokat tartóztattak le állatkínzásért Svédországban, Amal városában - írja a svéd Nyheter24. A helyi rendőrök nem akartak hinni a fülüknek, amikor azzal riasztották őket, hogy három, 1600-as évekbeli viseletbe öltözött huszár jelent meg a város határában, riasztóan rossz állapotban lévő lovakkal.

Képünk illusztráció. Huszár bemutató Ópusztaszeren a  a II. Nyeregszemlén
Képünk illusztráció. Huszár bemutató Ópusztaszeren a a II. Nyeregszemlén
Fotó: Ujvári Sándor / MTI

A huszárruha mögött két magyar férfi és egy nő volt, akik a magyar hadsereg PR-akcióját hajtották végre, lovakkal utaztak egészen odáig, a terv pedig az lett volna, hogy Finnországon és a Baltikumon keresztül hazajönnek.

A lovak a hosszú után teljesen lesoványodtak, patáik elkoptak, hólyagosak lettek. A helyszínre érkező állatorvos szerint legalább két hónapig pihenniük kell.

A huszárokat három nap után kiengedték. Azt mondták, nem állt szándékukban kínozni a lovakat, ennek ellenére lehet, hogy vádat emelnek ellenük. A lovakat a helyi hatóságok szerint Magyarországnak kell hazaszállítania.

Huszárok nehéz napjai

Nem csak a lovakkal, Kövér László testőrségével is meggyűlt a huszárok baja a napokban. Múlt pénteken a házelnök látogatásán a testőrök fegyverletételre szólították fel a Kiskun Huszár- és Hagyományőrző Egyesület tagjait - írja a beon.hu. A muzeális fegyvereket és életlen kardokat letetették a nemzetbiztonsági szolgálat emberei.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek