Rejtélyes nő az észak-koreai vezető oldalán

2012.07.09. 17:14

Egy eddig sosem látott nő jelent meg az észak-koreai állami televízió adásában. A rejtélyes nő felbukkant Kim Dzsongun oldalán egy koncerten és egy megemlékezésen is, ahol Kim Ir Szen egykori elnök előtt tisztelegtek. Szöuli elemzők szerint a nő Kim Dzsongun felesége, élettársa, vagy a húga lehet, aki a kilencvenes években együtt tanult testvérével Svájcban – írja a Telegraph.

2012-07-09T083341Z 1662915046 GM1E87919II01 RTRMADP 3 KOREA
Fotó: KCNA / Reuters

A tévéfelvételeken látható nő a húszas, harmincas éveiben járhat, és az összes felvételen a vezető mellett sétál. Az egyik adásban a vezetővel együtt fejet hajtott Kim Ir Szen portréja előtt, megemlékezvén a mostani államfő nagyapjának 1994-es haláláról. Pénteken az ország állami zenekara által játszott koncerten bukkant fel, a rövid hajú nő akkor fekete ruhát viselt. A műsorban a színészek Walt Disney híres rajzfilmjeinek kosztümjeiben léptek fel.

000 Hkg7555447
Fotó: North Korean Tv / AFP

Egyes vélekedések szerint a nyugati kultúrából származó rajzfilmfigurák szerepeltetése nem változtat jelentősen Phenjan politikáján. Az állami hírügynökség azonban tudni véli, hogy „Kim még idén drámai változást fog létrehozni az ország művészeti és irodalmi életében”.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla