11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Moszkva mégis küld fegyvereket Szíriába

2012.07.11. 17:26

Oroszország a korábbi nyilatkozatai ellenére mégis teljesíti a helikopterek és légvédelmi rendszerek szállítására vonatkozó, Szíriával kötött szerződését. Ezeket egy korábbi nyilatkozat szerint Moszkva felfüggesztette addig, amíg a szíriai helyzet nem stabilizálódik, most azonban úgy látszik, mégis folytatódik a fegyverexport.

A szerződések értelmében Oroszországnak Buk-M2 és Pecsora-2M légvédelmirakéta-komplexumokat, valamint légvédelmi rakétákból és ütegekből álló Pancir-Sz1 komplexumokat kell szállítania. A megállapodás része az is, hogy a Szíria által korábban vásárolt Mi-25-ös helikoptereket Oroszországban szervizelik. A helikoptereket szállító hajót, az Alaidot június 18-án a skót partoknál tartóztatták fel a brit hatóságok, mivel szerintük nem voltak rendben a hajó biztosításai. Az Alaid az eset után visszatért a Kolai-öbölben lévő kikötőbe.

A Szíriába irányuló orosz fegyverszállítások ellen az Egyesült Államok és az EU tagállamai már többször tiltakoztak. A vádak szerint a fegyverszállításokkal Moszkva akadályozza a szír polgárháború lezárást, és a békefolyamatok elindítását. Oroszország továbbra is azon az állásponton van, hogy nem nyújt támogatást az Aszad-rezsimnek. Ennek ellenére kedden orosz hadihajók indultak a Földközi-tenger keleti medencéjébe. A hajók Tartuszba, a Szíriában lévő orosz haditengerészeti bázisra tartanak.



  • Hírek
  • Bankszámla