Szijjártó Péter Washingtonba látogat

2012.07.17. 08:58 Módosítva: 2012.07.17. 09:19

Washingtonba utazik kedden Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, ahol tárgyalásokat folytat az Egyesült Államok külügyminisztériumának vezető munkatársaival, a régióval és a magyar ügyekkel foglalkozó befolyásos tisztségviselőkkel – közölte a kormányszóvivői iroda.

„A háromnapos látogatás során az államtitkár találkozik Marie Yovanovitch külügyminisztériumi helyettes államtitkárral, Tomicah Tillemann külügyi főtanácsadóval, Thomas O. Melia külügyi helyettes államtitkárral, a nemzetközi zsidó szervezetek vezetőivel, valamint a legjelentősebb tudományos intézetek irányítóival is” – olvasható a közleményben.

Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index

Az új külügyi államtitkár látogatásának fő célja, hogy „bemutassa az ország megújítása során hozott kormányzati döntéseket, tájékoztatást adjon azok eredményeiről, és erősítse a szövetségesi együttműködést a két ország között”.

Szijjártó Péter másfél hónapja vezeti a Miniszterelnökség nemzetközi kapcsolataiért felelős államtitkárságát, két hete a keleti nyitás politikájáért is felel, egyszerre nyolc kormányközi bizottság elnökévé is kinevezte a kormányfő.  • Tippek
  • Bankszámla