145 halott a zanzibári hajótörésben

2012.07.22. 21:01

A tanzániai hatóságok vasárnap kiadott közleménye szerint 145-en vesztették életüket, amikor elsüllyedt egy komp Zanzibár partjainál szerdán. A túlzsúfolt hajó Dar es Salaamból a turisták kedvelt célpontja, Zanzibár szigete felé tartott, amikor felborult és elsüllyedt. A fedélzetén tartózkodó 290 ember közül 145-öt mentettek ki.

A rendőrség szóvivője szerint 73 holttestet találtak meg, 72 ember maradványai nem kerültek elő. A szóvivő hozzátette: valószínűtlen, hogy a baleset után négy nappal további túlélőkre bukkannának. A holttestek után tovább folyik a kutatás. Az illetékesek jelenleg próbálják megállapítani, hogy kik lehetnek a felelősek a balesetért. Eddig a hajó tulajdonosát, a kapitányt és a legénység négy másik tagját tartóztatták le.

Egy éven belül ez volt a második ilyen szerencsétlenség ugyanezeken a vizeken. Tavaly szeptemberben 203-an vesztették életüket, amikor Zanzibár két szigete, Unguja és Pemba között elsüllyedt egy komphajó. A mostani áldozatok hozzátartozói hanyagsággal vádolják a hatóságokat, és azt állítják, hogy semmit sem tanultak a tavalyi esetből, és nem szigorították meg a biztonsági rendszabályokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport