Meghalt a ghánai elnök

2012.07.24. 19:55 Módosítva: 2012.07.24. 20:59

Váratlanul meghalt kedd délután John Atta Mills ghánai államfő – jelentette be adását megszakítva az állami televízió.

Az elnök 68 éves korában, három nappal a születésnapja után halt meg, közölte John Henry Martey Newman vezérkari főnök. Halála pontos okát egyelőre nem tudni, annyi biztos, hogy szívproblémája volt. Egy munkatársa szerint hétfőn már komoly fájdalmakra panaszkodott, ezután katonai kórházba szállították.

A most elhunyt Mills 2009 óta volt Ghána elnöke, korábban, 1997 és 2001 között, az ország élére a nyolcvanas években került Jerry Rawlings elnöksége idején alelnöki tisztet töltött be. Elnökjelölt volt 2000-ben, de a kétfordulós elnökválasztást akkor nem ő, hanem az ellenzéki John Kufour nyerte, aki 2004-ben ismételni tudott. Mill szintén indulni akart a második mandátumáért a decemberi választásokon.

A metodista vallású, házas Mills, akinek egy gyermeke született, a Nemzeti Demokrata Kongresszus nevű ghánai párt politikusa volt. Jogász és közgazdász végzettsége volt, egyebek mellett London School of Economics and Political Science-n tanult, oktatott a hollandiai Leinden Egyetem, az adózás, adórendszer területével foglalkozott. Korábban gyeplabdázott, egyszer a ghánai válogatottban is szerepelt, és haláláig tagja volt az öregfiúk csapatának.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport