Bernát, Felícia
13 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Megtalálták a Máltán eltűnt lányt

2012.07.28. 13:08 Módosítva: 2012.07.28. 13:48

A rendőrség megtalálta a 18 éves Révész Ágnest a máltai Bugibbában - írja a Malta Today. A hatóságok további részleteket egyelőre nem árultak el, azt ugyanakkor közölték, hogy a lány jó egészégügyi állapotban van.

Hivatalos megerősítést a hírről a magyar Külügyminisztérium még nem kapott, de ez várhatóan hétfőig megérkezik - mondta az Indexnek Kaleta Gábor, a minisztérium sajtóosztályának vezetője. Ekkortól hivatalosan is lezártnak tekintik az ügyet, amit a külügy a máltai tiszteletbeli konzulon keresztül követett figyelemmel.

A lány, aki a lap információi szerint március óta élt Máltán, még múlt hét vasárnap tűnt el - utoljára   Qawra városában látták. Néhány nappal korábban egy orosz lány is eltűnt. Polina Rahmant valószínűleg megölték, feltehetően az ő holttestét találták meg a héten a Villa Rosa közelében lévő Paceville-ben.

Keresték
Keresték

A magyar lány több üzenetet is küldött Facebookon az édesanyjának, azonban ezek egymásnak is ellentmondtak: először azt írta, hogy nem akar hazamenni, és hagyják békén, mert jól érzi magát ott. Az édesanya szerint azonban ezeket az üzeneteket a lány nem önszántából írta, ezért ő is kiment Máltára keresni az eltűnt lányt. Pénteken a lány már azt írta, hogy hiányzik neki az édesanyja, és haza akar menni.

A Békés megyei beol.hu információi szerint a lány Orosházán és környékén, így például Nagyszénáson élt. Legutóbb Gyomaendrődön tanult cukrásznak, mielőtt márciusban kiment volna a rokonaihoz Máltára, ahol az unokatestvéreire vigyázott. Nővére szerint emellett egy líbiai családnál is takarított, és éppen az eltűnése előtt újságolta, hogy talált egy szállodai munkát rendes fizetésért. Decemberben tervezte, hogy hazatér.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!