Vádat emeltek a coloradói mészáros ellen

2012.07.30. 22:47

Gyilkosság és gyilkossági kísérlet többrendbeli elkövetésével vádolták meg hétfőn James Holmest, a közelmúltbeli coloradói mészárlás feltételezett elkövetőjét. Holmes 10 nappal ezelőtt egy moziban lövöldözött, amelynek következtében 12 ember meghalt, további 58 pedig megsebesült.

Holmest minden egyes megölt ember miatt kétszeresen helyezték vád alá: egyszer az emberi élet kioltása miatt, másodsorban pedig azért, mert szélsőséges közönyt tanúsított az emberi élet értéke iránt. A második vádpontnak súlyos következménye van, mert minden egyes kiszabott életfogytiglani büntetést egymást követően, nem egyidejűleg kell rács mögött tölteni - mondta el Craig Silverman volt kerületi ügyész.

Az ügyészek emellett 116 rendbeli gyilkossági kísérlettel is vádolták Holmest, aki teljesen aláaknázta saját otthonát azzal a szándékkal, hogy a bombák megöljék az odalátogató nyomozókat.

Amerikai lapok beszámolói szerint Holmes ismét narancssárgára festett hajjal és kábult tekintettel jelent meg a bíróságon, de ezúttal néhány szót váltott az ügyvédeivel. A hétfői meghallgatást a védelem kérésére nem közvetítette a tévé.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport