Costa Concordia: 400 millió dollárt követel a mentésben meghalt magyar családja

2012.08.07. 06:04

Súlyos gondatlanság címén 400 millió dolláros kártérítési keresetet nyújtott be Fehér Sándor családja nevében a Ronai & Ronai LLP ügyvédi iroda a Costa Concordia tulajdonosai és üzemeltetői ellen hétfőn New Yorkban. A hegedűművész az óceánjáró balesetében vesztette életét.

Fehér Sándor a január 13-án a toszkán partoknál sziklának ütköző Costa Concordia utasainak mentése közben halt meg. A keresetet a New York-i ügyvédi iroda a southamptoni központú Carnival plc, a floridai Doralban székelő Carnival Corporation és olasz leányvállalatuk, a Costa Crociere ellen nyújtotta be. A brit-amerikai Carnival-csoportot a világ legnagyobb óceánjáró-üzemeltetőjeként tartják számon.

Peter Ronai ügyvéd közleménye szerint a jogi képviselők büntető kártérítés kiszabását is kérik a hajózási vállalatokra, azt állítva, hogy azok „tudatosan és szándékos közönnyel" elmulasztották kiképezni az utasok biztonságos mentésére Francesco Schettino kapitányt és a hajó személyzetét. Holly Ostrov Ronai ügyvédnő rámutatott, hogy a katasztrófában bekövetkezett haláleseteket nem az ütközés, hanem az azt követő káoszban a felügyelet és a kellő mentési eljárások hiánya okozta.

„Ezek az óceánjáró hajókat üzemeltető társaságok megelőzhették volna Fehér Sándor halálát, ha megfelelő kiképzésben részesítették volna a személyzetet ahhoz, hogy az kezelni tudjon egy rendkívüli helyzetet" – hangsúlyozta az ügyvédnő. „Fehér Sándor családját felháborítja, hogy Schettino kapitány úgy folytatja életét, mintha a Costa Concordia tragédiája meg sem történt volna, és nem tanúsított igazi megbánást".

Peter Ronai, akinek irodája a hegedűművész hozzátartozóin kívül a Costa Concordia-baleset magyar túlélőit is képviseli, július 12-én arról tájékoztatott, hogy a hajótulajdonos cég el akarja hárítani a felelősséget, hogy ne kelljen kártérítést fizetnie.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport