Ledobta a kilencedikről az unokaöccsét

2012.08.20. 17:47

Családi vita után ledobta egy kilencemeletes ház tetejéről a négyéves unokaöccsét egy kínai nő. Később megpróbált utánaugrani, de munkások észrevették a készülődést, a tetőre siettek, és megmentették. Sheng Fi percekig lógott a harminc méteres mélység felett, miközben rendőrök, munkások és szomszédok tartották a lábánál fogva.

Mint kiderült, a nő a sógornőjével veszett össze csúnyán, és a vitában a fejéhez vágott sértéseket bosszulta meg úgy, hogy megölte a négyéves fiút, a sógornő gyerekét. Amikor rádöbbent, hogy mit tett, öngyilkos akart lenni, de túl sokat tétovázott, és ez felkeltette a környékbeliek figyelmét. A Daily Mailnek nyilatkozó helyi rendőrfőnök szerint még a helyszínen beismerte a tettét, amiért valószínűleg ki fogják végezni.

Kínában követik el a legtöbb öngyilkosságot a világon. A 100 ezer emberre jutó öngyilkosságok száma 22, ez a kilencedik legrosszabb adat a világ összes országa közül (Magyarország ugyanezen a listán a hatodik, 24-gyel, Litvánia és Dél-Korea produkálja a legrosszabb adatokat), az ország óriási lakossága miatt azonban ez több százezer öngyilkost jelent évente. Ezek ráadásul a kínai hivatalos adatokon alapuló számok, amelyek a nemzetközi presztízsre annyira kényes Kínában elképzelhető, hogy kozmetikázva vannak. Egy magas rangú egészségügyi kormánytisztviselő tavaly évi kétmillió öngyilkossági kísérletről beszélt, és arról, hogy ez a vezető halálok a 15-34 év közötti korosztályban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport