Lövöldözés az Empire State Buildingnél

2012.08.24. 16:45 Módosítva: 2012.08.25. 08:19

Ketten meghaltak, kilencen megsebesültek egy reggeli lövöldőzésben New York központjában. Egy 53 éves, Jeffrey Johnson nevű férfi előbb agyonlőtte volt kollégáját korábbi munkahelye előtt a 33. utcában, majd elsétált, és a közeli Empire State Buildingnél rendőrökkel keveredett tűzharcba. A gyilkost agyonlőtték.

Raymond Kelly, New York-i rendőrfőnök tájékoztatása szerint a férfit egy éve bocsátották el munkahelyéről, emiatt kezdett ámokfutásba egykori munkaadója előtt. A férfi egy volt kollégját lőtte fejbe, majd miután még egy lövést leadott rá, elsétált az az Empire State Building felé.

A CNN információi szerint egy közelben dolgozó építőmunkás riasztotta a rendőröket, miután meghallotta a lövést és észrevette a .45-ös kaliberű, félautomata fegyvert a gyilkos kezében. Johnson ekkor válogatás nélkül tüzet nyitott a járókelőkre, és tűzharba keveredett a kiérkező rendőrökkel.

Szemtanúk szerint nemcsak az utcán, hanem az Empire State Buildingben is pánik tört ki a lövések hallatán, egyesek azt hitték, hogy az ámokfutó az épületen belül lövöldözik.

A lövöldözésben kilencen - két nő és hét férfi - sebesültek meg, állapotuk nem életveszélyes. A rendőrkapitány szerint lehet, hogy egyeseket a rendőrök lövései sebesítették meg. A rendőrfőnök közölte, hogy a nyomozás folyamatban van, az ügy részletei még nem teljesen világosan.

A CNN-nek egy szemtanú azt mondta, legalább kilenc lövést hallott. Egy másik férfi arról számolt be, hogy egy eltévedt golyó eltalált egy vásárlót egy boltban, akit szintén kórházba szállítottak. „A lövések olyanok voltak, mint egy filmben, mindenki rohant mindenfelé, mindenhol a durranások, miközben nem tudod, hova menekülhetnél" – írta egy szemtanú a Twitteren.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport