Szilárda
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Hét halottja van az Isaac trópusi viharnak

2012.08.27. 00:41

Hétre emelkedett az első jelentések szerinti négyről az Isaac nevű trópusi vihar halálos áldozatainak száma Haitin. A polgári védelmi hivatal tájékoztatása szerint egy férfi úgy lelte halálát, hogy elsodorta a víz, amikor megpróbált átkelni egy folyón. Egy 51 éves nő halálát az okozta, hogy házára dőlt egy fa, egy tízéves lányra pedig fal omlott rá.

Növekszik az áradások miatt kitelepítettek száma. Több mint 14 ezer ember hagyta el otthonát, és további 13 500 húzta meg magát ideiglenes hajlékokban, sátortáborokban - közölte a polgári védelmi hivatal. Mintegy 8400 a kitelepítettek száma az ország nyugati, legnépesebb megyéjében, ahol a főváros, Port-au-Prince is fekszik.

Négyen sérültek meg a kormány közlése szerint, tucatnyi ház összeomlott, és 269 megrongálódott. A koldusszegény karibi ország különösen ki van téve az áradásoknak és földcsuszamlásoknak, mivel az ország nagy részén erősen megritkították az erdőket, és az esővíz csupasz hegyoldalakon zúdulhat le.

Az Isaac trópusi vihar középpontja helyi idő szerint szombat reggel vonult át Haiti déli félszigetén, áradásokat okozva Port-au-Prince-ben és másutt, de nagyobb károk nem keletkeztek.