Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

3 milliárdért gyilkos eladó!

2012.09.01. 19:03

Szombaton ismét tüntettek Jerevánban az azeri gyilkos kiadatása miatt, délelőtt több százan gyűltek össze a külügyminisztérium épülete és Magyarország tiszteletbeli konzuljának irodája előtt.

A mintegy háromszáz fő – elsősorban fiatalok – az ellen tiltakozott, hogy a magyar hatóságok kiadták Azerbajdzsánnak Ramil Safarov azeri katonatisztet, aki Budapesten meggyilkolta örmény katonatársát, és büntetését eddig Magyarországon töltötte.

c69e6938f40d11e186fe22000a1de753 7
Fotó: instagr.am

A tüntetők a külügyminisztériumnál követelték, hogy  "Örményország hosszú időre szakítsa meg kapcsolatait Magyarországgal, amíg a magyar hatóságok tetteikkel nem kérnek bocsánatot." A Novosztyi Armenyijii  állami hírügynökség szerint a tüntetők sürgették az örmény külügyminiszter lemondását.

Az egyik tüntető az AFP tudósítójának azt mondta: a magyarok, akár egy útszéli prosti, eladták a becsületüket és a lelkiismeretüket az azerieknek".

Az Ajazn elnevezésű szervezet akcióján résztvevők Magyarország örményországi tiszteletbeli konzuljának irodájánál letépték a magyar zászlót az épület faláról, majd felgyújtották azt.

A panarmenian.net örmény internetes hír- és elemző ügynökség honlapján elhelyezett fényképek szerint a rendőrök tétlenül nézték a zászlóégetést, illetve az egész akciót.

A tiltakozók a konzuli iroda ajtajára "Magyarország – viszontlátásra!", "Fizess 3 milliárd dollárt és végy egy gyilkost!", valamint "Mi a f_sz, Magyarország, meg vagytok bolondulva?" feliratokat ragasztottak.