Jenő
-3 °C
6 °C

Azerbajdzsán nem vesz magyar állampapírt

2012.09.04. 00:20

Noha a magyar kormány a külpolitikai botrányok ellenére is úgy véli, hogy továbbra is van miről tárgyali Azerbajdzsánnal, az azeri partnerek valószínűleg másként látják a dolgokat. Az olajkereskedelemből élő ország az állami olajalap, a SOFAZ hivatalos oldalán hozta nyilvánosságra az üggyel kapcsolatos közleményét.

A honlapon olvasható nyilatkozat egyértelművé teszi, hogy Azerbajdzsán nem kér a magyar állampapírból. „A magyarországi államkötvény-vásárlással kapcsolatos hírekre reagálva az Azerbajdzsáni Köztársaság Állami Olajalapja hivatalosan is bejelenti, hogy a SOFAZ nem tervez semmilyen állampapírt vagy befektetési eszközt vásárolni Magyarországtól” - áll a SOFAZ közleményében. Az olajalap képviselői hangsúlyozták, hogy fontosnak tartják a téves információkból fakadó félreértés tisztázását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?