11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Jegesmedveruhás magyar Greenpeace-aktivistát tartóztattak le Moszkvában

2012.09.05. 11:31

Ma reggel jegesmedvének öltözött Greenpeace-aktivisták lezárták a Gazprom moszkvai központjának bejáratát. Tíz aktivistát, köztük egy magyar lányt, letartóztattak – áll a környezetvédelmi szervezet szerdai közleményében.

Az aktivisták lezárták a Gazprom moszkvai épületének bejáratát és a kerítéshez láncolták magukat. Ezzel egy időben, Berlinben Greenpeace-aktivisták egy három méter magas csöpögő olajfúrótorony modellt helyeztek el a vállalat irodája elé.

„A Shell és a Gazpom sarkvidéki olajfúrási tervei beláthatatlan és végzetes következményekkel járhatnak az Északi-sarkvidéken. Az egyetlen módja, hogy megakadályozzunk egy katasztrofális olajkiömlést, hogy betiltjuk ezen a sérülékeny területen az összes fúrást és védett területté nyilvánítjuk az Északi-sarkvidéket” – mondta el Stoll Barbara, a Greenpeace kampányfelelőse.

Az orosz olajóriás a jövő év elején akarja megkezdeni a Pecsora-tengeren az olajkitermelést, annak ellenére, hogy a Prirazlomnaja olajfúró platformról kiderült: nincs olajkiömlés esetére szóló vészforgatókönyve. A Greenpeace szerint független kutatások is alátámasztják, hogy egy esetleges olajkiömlést ezen a területen szinte lehetetlen lenne feltakarítani.  • Hírek
  • Bankszámla