Elhunyt a híres londoni gengszter

2012.09.20. 20:44

78 éves korában elhunyt Charlie Richardson, a hatvanas években aktív londoni The Richardsons Gang nevű gengsztercsoport tagja. A legendás bűnöző haláláról az egyik közeli barátja számolt be a sajtónak csütörtök reggel. Richardson a Kray ikrekkel vívott gengszterháború mellett kínzásairól vált ismerté – írja a BBC.

A Richardson és a Kray banda közötti viszály a hatvanas években több erőszakos összecsapáshoz vezetett. Charlie 1967-ben börtönbe került és 25 évre ítélték csalás, zsarolás és testi sértés vádjával. A tárgyaláson elhangzott, hogy a banda megkínozta az ellenfeleit, letépték a körmüket, fogóval húzták ki a fogukat és levágták az ujjaikat. Az egyik tanú azt vallotta a bíróság előtt, hogy Richardson a hüvelykujját csavarta a szemébe, aztán áramot vezettek a lábába. A tárgyalás idejére az esküdtszék tagjait rendőrök védték.

Richardson mindig is tagadta, hogy megkínozta volna az ellenséges banda tagjait. Az ellene zajló perben bátyját, Edward Richardsont, Roy Hallt, Francis Frasert és Thomas Charles Clarket is bűnösnek találták. 1984-ben, 17 év után engedték ki a börtönből, majd a fiatalkorú bűnözők érdekében kezdett kampányolni.

Később Richardson egy interjúban arról is mesélt, hogy egy dél-afrikai hírszerzőcsoport megbízásából megpróbálta lehallgatni Harold Wilson miniszterelnök telefonvonalát.

A Richardson banda híres ellenlábasait, a Kray fivéreket 1969-ben két londoni gyilkosságért életfogytiglan tartó börtöntüntetésre ítélték. A testvérek közül Ronnie 1995-ben, Reggie pedig 2000-ben hunyt el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport