János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az örmények feljelentik a moszkvai szlovák nagykövetet

2012.09.25. 13:49

A Szlovákiában élő örmények feljelentik az egykori házelnököt, Jozef Migašt, aki jelenleg a moszkvai nagykövet, írja a bumm.sk. A politikust azért jelentik fel, mert még tavaly azt nyilatkozta az azeri médiának, hogy Szlovákiában nem létezik olyan törvény, amely alapján büntetni lehetne az örmény népirtást.

Asot Grigorjan, a szlovákiai örmény közösség vezetője szerint ez nincs így, a népirtást igenis lehetne büntetni a Büntető törvénykönyv 424. paragrafusa alapján. Štefan Harabin, a Legfelsőbb Bíróság elnöke egyetért ezzel az értelmezéssel. Migaš a sajtónyilatkozatában azt mondta, hogy az "örmény propaganda" tévinformációjáról van szó, Harabin pedig egy olyan ember, akinek az albán maffiával vannak kapcsolatai. A szlovák parlamenti egyébként 2004-ben határozatban ismerte el a népirtást, emlékeztet a bumm.sk.

A szlovák külügyminisztérium nem szólal meg az ügyben. Boris Gandel, a tárca szóvivője arra hivatkozott, hogy a bűncselekményt nemzetközi bíróság még nem ismerte el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!