no
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Élőben mutatták az öngyilkosságot

2012.09.29. 13:55

Elnézést kért nézőitől az amerikai Fox News csatorna, mert pénteken véletlenül élőben sugározták, ahogy egy férfi fejbe lövi saját magát. A csatorna egy autós üldözést közvetített, ahol a gyanúsított hirtelen megállt, kiszállt a kocsiból, kicsit eltávolodott a járműtől, majd egy pisztolyt emelt a fejéhez és véget vetett az életének.

Pheonixben, Arizona államban a helyi rendőrség őrmestere, Tommy Thompson azt mondta, hogy a gyanúsított a fegyverét használva szerezte meg az autót. Az üldözés közben rálőtt az őt követő rendőrökre és egy rendőrségi helikopterre is. A gyanúsítottat több más helikopter is követte, amik különböző híroldalaknak dolgoztak.

A Guardian szerint délutánra a rendőrségi üldözők leszakadtak, de a média helikopterei továbbra is követték a kocsit. Kevéssel délután fél négy előtt lassított le a kocsi, a főútról lefordult egy földútra, és ott szállt ki belőle a gyanúsított. A férfi körbenézett, majd el kezdett szaladni az úton és bebotorkált egy füves részre. Ott a fejéhez emelt egy pisztolyt, majd a következő pillanatban eldőlt.

A Fox News élőben mutatta az egész jelenetet, a csatorna munkatársai, mikor látták, hogy eldőlt a férfi, azonnal visszakapcsoltak a stúdióba. Ott pár másodpercig Shepard Smith műsorvezetőt mutatták, aki azt kiabálta a stábnak, hogy azonnal hagyják abba a közvetítést. Ezután gyorsan egy reklámblokkot kezdtek lejátszani.

Mikor vége volt a reklámnak és visszakapcsoltak a stúdióba, Smith elnézést kért a nézőktől. Azt mondta, 5 másodperces késleltetéssel ment az adás, hogy ne fordulhasson elő, hogy valami túl erőszakosat mutassanak, de egyértelműen hibáztak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport