Földrengés rázta meg Kolumbiát

2012.09.30. 21:31

Nagy erejű, 7,1-es fokozatú földrengés rázta meg vasárnap Kolumbia egyik északnyugati, hegyvidéki részét – közölte a kolumbiai földrengésügyi hivatal. Az Amerikai Földtani Intézet (USGS) korábbi jelentésében még 7,4-es erősségű földmozgásról számolt be, majd később 7,1-re módosította a földmozgás erősségét. Az epicentrum La Vega várostól 20 kilométerre keletre, az ecuadori fővárostól, Quitótól 326 kilométerre északkeletre, a fészke pedig 150 kilométeres mélységben volt. Szökőárriadót nem adtak ki.

A kolumbiai hatóságoknak nincs tudomása arról, hogy a Cauca megyében történt földrengésnek sérültje lennének, illetve károk keletkeztek volna. Carlos Ivan Márquez katasztrófavédelmi főigazgató azt közölte az újságírókkal, hogy tudomásuk szerint egyelőre nincsenek komoly károk. Márquez szerint csak néhány lakóház rongálódott meg a Cauca megyei Timbiquíben.

A földmozgást Kolumbia nagy részén, legalább nyolc tartományban – Caucában, Huilában, Valléban, Risaraldában, Quindióban, Antioquián, Caldason, Tolimán, valamint Choco et Cundinamarcán – érezték. A földrengést Ecuadorban is észlelhető volt, de károkról vagy áldozatokról onnan sem érkeztek jelentések.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport