Lemondott a román egészségügyi miniszter

2012.10.01. 18:37

Lemondott Vasile Cepoi román egészségügyi miniszter, derül ki a román egészségügyi minisztérium hétfői közleményéből. Victor Ponta román miniszterelnök elfogadta a miniszter lemondását, ugyanakkor kinevezte személyes tanácsadójának. A miniszteri teendőket Raed Arafat egészségügyi államtitkár-helyettes veszi át.

A közlemény nem tartalmazza a lemondás okát. A román média azonban emlékeztet, hogy a múlt héten a vagyonellenőrzésre, valamint a tisztség és érdekbeli összeférhetetlenségek vizsgálatára hivatott országos feddhetetlenségi ügynökség európai uniós források eltérítésével gyanúsította meg a minisztert. A hatóság szerint Cepoi két évvel ezelőtt, a Iasi megyei egészségügyi igazgatóság vezetőjeként jogellenesen jutott európai uniós támogatásokhoz.

A vagyonvizsgáló ügynökség szerint Cepoi megállapodást írt alá az intézmény nevében a humánerőforrás-fejlesztő ágazati operatív program keretében lebonyolított egyik pályázatra egy alapítvánnyal, a romániai orvosi kamarával, egy egyetemmel, valamint egy céggel. Később Cepoi és a felesége alkalmazottként vett részt a projekt lebonyolításában, ezért összesen 42 440 eurónak megfelelő összegű lej javadalmazást kaptak.  • Hírek
  • Csok