Lövöldözés Moszkva belvárosában

2012.10.01. 00:58 Módosítva: 2012.10.01. 10:47

Rendőrségi blokádot állítottak fel egy Moszkva belvárosában tartott esküvő körül, a násznép tagjai közül ugyanis többen a levegőbe lövöldöztek. A rendőrök megpróbálták megállítani a konvojban haladó autókat, de a sofőrök ügyet sem vetettek rájuk, így kényszeríteni kellett őket. A rendőrség erősítést hívott; az ő segítségükkel már el tudták távolítani a lövöldöző násznépet a főutcáról.

A dagesztániak konvoja tüzet nyitott egy autóra is, amely megpróbálta utolérni őket. A rendőrséget más autósok és járókelők riasztották. Az első rendőrautóval érkező járőrök felszólították a konvoj tagjait, hogy húzódjanak félre, de ők nem hallgattak rájuk. A második hullámban érkező járőrök szintén agresszív, lövöldöző civilekkel találkoztak, így további erősítést kellett hívniuk. A konvojt végül az OMON egyik autóbuszával sikerült föltartóztatni, mielőtt még behajthattak volna a Vörös térre.

A rohamrendőrök végül tizenöt személyt állítottak elő. A Baltinfo hírügynökség szerint a letartóztatottak megpróbáltak ellenállni a rendőri intézkedésnek, ezért volt szükség az előállításukra. A rendőrök a letartóztatott személyeknél éles fegyvert nem, csak gumilövedékekkel működő önvédelmi kézifegyvereket találtak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport