Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Agyonlőttek egy szövetségi ügynököt

2012.10.03. 06:44

Agyonlőttek egy amerikai szövetségi ügynököt Arizonában, a mexikói határ közelében, jelentette a BBC. Nicholas Ivie az amerikai határőrség ügynöke volt. A határőrség az Egyesült Államokban szövetségi szintű ügynökség.

Amerikai határőrt utoljára 2010-ben öltek meg. Az akkor indult vizsgálat leplezte le az amerikai fegyverellenörzési hivatal, az ATF különös akcióját, amikor a fegyvercsempész-hálózatok lebuktatásának érdekében maga az ATF látta el fegyverekkel a mexikói bandákat. Kétezer gépfegyvert engedtek a feketepiacra abban a reményben, hogy útjukat lekövetve le tudják leplezni a csempészeket, de a fegyverek nagy részének nyoma veszett. A meggyilkolt határőrt, Brian Terryt egy, az ATF tudtával piacra dobott gépfegyverrel lőtték agyon.

A mostani gyilkosság körülményei egyelőre felderítetlenek. Annyit tudni, hogy Ivie és egyelőre azonosítatlan társa egy földbe rejtett szenzor jelzésére indultak a határhoz, hogy elkapják a határsértőket. Gyalog közelítették meg a határt Naco közelében, amikor nyolc kilométerre a határtól a határsértők - a feltételezések szerint drogcsempészek - tüzet nyitottak rájuk.

Ivie a helyszínen életét vesztette, társa is súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett.  • Vennék
  • Hírek