János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feloszlatták a jordán parlamentet

2012.10.04. 19:40
A jordániai uralkodó feloszlatta a parlamentet és bejelentette, hogy előre hozza a csak évek múlva esedékes választásokat, miközben az ellenzéki Muzulmán Testvériség nagy tüntetést hívott össze péntekre alapvető reformokat követelve.

Ammánban közleményt adtak ki arról, hogy II. Abdalláh király "elhatározta, hogy csütörtöki hatállyal feloszlatja a parlamentet, és előre hozza a választásokat". Az időpontot az uralkodó még nem tűzte ki, de korábbi szavaiból kiderült, hogy év végéig szeretné lebonyolíttatni a választást.

Ammánban az ellenzék fő ereje, a Muzulmán Testvériség reformkövetelései alátámasztására tüntetést szervez péntekre. Egyebek között pártatlan választási törvényt és a korrupció elleni harc komolyan vételét szeretné, valamint változtatásokat vár az alkotmányban. Ha nem teljesítik a követeléseit, bojkottálni fogja a választásokat, ahogy 2010-ben is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!