Az ötéves walesi kislány gyilkosát foghatták el

2012.10.05. 14:16

A walesi rendőrség letartóztatott egy férfit, akit az ötéves April Jones meggyilkolásával gyanúsítanak – írja a BBC. A 46 éves Mark Bridgert még kedden vették őrizetbe, mert feltételezték, hogy köze van a kislány eltűnéséhez, péntektől viszont már gyilkossággal is gyanúsítják.

April Jones hétfőn este tűnt el a nyugat-walesi Machynlleth játszóteréről. A lányt az elmúlt napokban kutyás alakulatokkal és több száz önkéntessel keresték. A rendőrök minden autóst igazoltattak a környékbeli utakon, mert a lány egyik barátnője szerint Jones egy világos színű furgonba szállt be az eltűnése előtt. A nyomozást nehezítette, hogy a szemtanúk mind kisgyerekek voltak, akiknek a kihallgatása hosszabb időt vett igénybe.

A pénteki sajtótájékoztatón a nyomozást vezető rendőrök bejelentették, hogy a nyomozás olyan fázisba jutott, amikor már csak hivatásosokra számítanak, az önkénteseknek pedig megköszönték az eddigi erőfeszítéseiket. Clive Wolfendale, volt rendőrparancsnok a BBC-nek elmondta: a nehéz terep miatt csak a hivatásosokkal látják biztosítottnak, hogy a terület minden egyes pontját megfelelően átkutassák.

A nyomozók szerint Bridger kihallgatása folytatódik, és hamarosan szakértői vizsgálatnak vetik alá azt a Land Rovert is, amibe a szemtanúk beszámolói szerint a kislány beszállt. Az ügyben eljáró egyik nyomozó hozzátette, a letartóztatás nem jelenti azt, hogy leállítanák April Jones keresését.

Bridgert kedden vették őrizetbe Machynlleth külterületén, miután kiderült, hogy a férfi ismeri a kislány családját. A nyomozók azt remélték, hogy Bridger segít megtalálni az eltűnt lányt.

A lány keresésébe az internetes közösség is bekapcsolódott: a Facebookon alakult csoporthoz 178 ezer ember csatlakozott, és a Twitteren is keresik a kislányt – a kislány keresésére buzdító felhívás Károly herceg hivatalos Twitter-oldalára is kikerült.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport