Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Tájfun pusztít Kínában

2012.10.29. 16:18
126 ezer embert kellett lakóhelyéről elköltöztetni amiatt, mert lecsapott Kínára a Son-Tinh nevű tájfun. Legalább egy halottja és öt eltűntje van a Délkelet-Ázsiából érkezett szélviharnak a dél-kínai Hajnan tartományban.

Az öt embernek akkor veszett nyoma, amikor hajójuk elsüllyedt a Dél-kínai-tengeren.

Hajnan szigetén több mint 700 épületet rombolt le teljesen a forgószél és 2400-at megrongált. A kezdeti felmérések szerint több mint 42 ezer hektáron veszett oda a termés, az összes anyagi kárt 910 millió jüanra (32,1 milliárd forint) teszik.

A tartomány területén felhőszakadások okoztak fennakadást a közúti és légi közlekedésben, 122 légi járatot töröltek, vagy indítottak késve; helyenként sérültek az elektromos vezetékek, a szél fákat csavart ki. Összesen csaknem másfél millió embert ért kár.

A dél-kínai Kuanghszi-Csuang autonóm területen hétfőn délután erős szélviharral és heves esőzéssel érkezett a Son-Tinh. Nyomában folyók áradtak meg, házak sérültek, ezrek kényszerültek otthonuk elhagyására. Az itteni kárt 34 millió jüanra (1,2 milliárd forint) becslik.

Az egyik vietnámi istenről elnevezett, Észak-Vietnámból érkezett tájfun az idén a 23. volt Kínában. Vietnámi jelentések szerint ottjártakor házak ezreit döntötte romba, legalább két ember meghalt, három eltűnt, míg korábban a Fülöp-szigeteken legkevesebb kéttucatnyi ember halálát okozta.