Damaszkuszban is robbantottak

2012.11.05. 20:14 Módosítva: 2012.11.05. 20:27

Tizenegy ember halálát okozta egy pokolgépes merénylet hétfőn Damaszkusz egyik nyugati negyedében - jelentette a szíriai tömegtájékoztatás. Az állami televízió közlése szerint a terroristák egy robbanóanyaggal megrakott autót robbantottak fel a szíriai főváros Mezzeh negyedében, s a robbantásnak több tucat sebesültje is van, köztük gyermekek. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) elnevezésű londoni központú ellenzéki csoport 30 sebesültről számolt be.

A támadás elkövetését egy Szeif as-Sam elnevezésű iszlamista lázadó csoport vállalta magára, azt állítva, hogy a hadsereg és a rendőrség, valamint a Bassár el-Aszad elnökhöz hű sabiha milícia embereinek egyik találkozóhelyét vette célba.

A nagykövetségeknek és biztonsági létesítményeknek is helyet adó Mezzeh negyed egy dombtetőn fekszik a Libanonba vezető országút mentén, s többségében az iszlám síita ágához tartozó alavita kisebbség tagjai lakják, amely az 1960-as évek óta uralja a politikát a szunnita többségű országban.

A nap folyamán ez volt a második súlyos terrorcselekmény a polgárháború sújtotta közel-keleti országban. A közép-szíriai Hama tartományban ellenzéki források szerint a hadsereg és a sabiha legkevesebb 50 tagja veszítette életét egy öngyilkos merénylet következtében, amelyet az OSDH közlése szerint egy katonai ellenőrzőpontnál hajtott végre az al-Kaidához kötődő, iszlamista an-Naszra Front egyik embere.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport