Edit
9 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Összeomlott egy ghánai bevásárlóközpont

2012.11.07. 16:00

Összeomlott egy hatemeletes bevásárlóközpont szerdán a ghánai fővárosban, Accrában. A balesetnek legalább három halálos áldozata van, szemtanúk szerint sokan a romok alá szorultak. A hatóságok attól tartanak, hogy a szerencsétlenség több áldozatot követelt. Az épületben legkevesebb 40 alkalmazott tartózkodott, a vásárlók számáról nincsen becslés.

Freeman Tettey rendőrfelügyelő újságíróknak elmondta, hogy legalább három ember meghalt, hatot sikerült élve kimenteni a romok alól. Buldózerekkel megkezdték a törött gerendák és a betontömbök eltávolítását. A legnagyobb ghánai áruházláncot üzemeltető Melcolm cég elmondta, hogy bérelte az Achimota külvárosban álló épületet, ahol körülbelül fél éve nyitotta meg a bevásárlóközpontot.

Egyelőre nem tudni, hogy a katasztrófát mi okozta. A mentők feltételezik, hogy szerkezeti hiba miatt dőlhetett össze az épület.

John Dramani Mahama elnök szóvivője elmondta: az államfő megszakította az ország északi részében tett kampánykörútját, hogy segítsen a mentési munkálatok koordinálásában. A nyugat-afrikai országban decemberben lesznek választások.