Ödön
2 °C
11 °C

Négyezer szavazatot kapott Charles Darwin

2012.11.11. 19:24

Közel négyezer szavazat érkezett Charles Darwinra a georgiai Athens-Clarke megyében, miután a választókerületben egy megrögzött kreacionista jelölt indult. Paul Broun olyan nyilatkozatokkal vonta magára a szavazók haragját, amelyek egyike például az evolúcióról megállapította, hogy az "hazugság, egyenesen a pokol legmélyebb bugyrából".

A Darwinra leadott négyezer szimbolikus szavazat azonban még így sem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza az ellenjelölt nélküli Broun győzelmét. A republikánusok rendkívül konzervatív Tea Party mozgalmához tartozó képviselőjelölt még szeptemberben egy templomban tartott beszédében tagadta az ősrobbanást, az evolúciót, az embriológiát, ezért ellenfeleinek egy csoportja a Facebookon létrehozott Darwin for Congress-csoportban szorgalmazta, hogy aki nem ért egyet Brounnal, az írja fel a szavazólapra a 19. századi angol természettudós nevét.

A kreacionisták - akik közül számosan a Tea Party hívei - nem ismerik el az evolúciót, a Biblia teremtésről szóló fejezeteit szó szerint értelmezik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?