16:00, December 09. ÉLŐ
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Az ENSZ elítélte a nők megcsonkítását

2012.11.27. 06:39

A női nemi szervek megcsonkítását elítélő határozatot fogadott el az ENSZ közgyűlése hétfőn New Yorkban, ez az első ilyen szintű dokumentum ebben a témában. A szóban forgó gyakorlat ENSZ-adatok szerint mintegy 140 millió lányt érint a világban, különös tekintettel Afrikára, jóllehet számos országban hivatalosan is tiltják.

A határozat egyebek között arra szólítja fel az ENSZ tagországait, hogy ne csupán büntetőintézkedésekkel lépjenek fel a csonkítások ellen, hanem felvilágosítással és az oktatás eszközeivel is. A határozat egyik előterjesztője, Cesare Ragaglini olasz nagykövet úgy nyilatkozott: a kezdeményezők célja, hogy egy generációnyi időn belül teljesen megszűnjön az elítélendő gyakorlat.

A lányok körülmetélését általában érzéstelenítés nélkül végzik, és a nemi szerv külső részének részleges vagy teljes levágását jelenti. A barbár, rituális aktust azért végzik, hogy a lányokat "megtisztítsák": a libidójuk csökkentése révén biztosítsák, hogy nem élnek nemi életet a házasságuk előtt, illetve nem követnek majd el házasságtörést.  • Hírek
  • Hírek