Koronavírus adatok

2021. dec. 09.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-2 °C
2 °C

Kivégzik azt a kínai férfit, aki a föld alatti börtönében hat szexrabszolgát tartott

2012.11.30. 12:06

Halálra ítélték azt a kínai férfit, aki földalatti börtönben tartott hat szexrabszolgát, és része volt közülük kettőnek a meggyilkolásában – jelentette a kínai média pénteken.

A közép-kínai ügyre még tavaly ősszel derült fény, amikor kinti munka közben az egyik nőt a fogva tartója szem elől tévesztette, és a fogoly megszökött. A rendőrséget a 23 éves nő hozzátartozói értesítették. A rabokat kiszabadították, Li Haót 24 óra múlva menekülés közben elfogták és őrizetbe vették.

A most 35 éves férfit gyilkossággal, nemi erőszakkal, prostitúció szervezésével, törvénytelen fogva tartással és pornográf tartalom interneten történő terjesztésével vádolták. Utóbbi az üzleti vállalkozásának fontos eleme volt.

Li Haót a Honan tartományi Luojang bírósága a legsúlyosabb büntetésre ítélte. Mint kiderült, a férfi 32 évesen, 2009-ben egy lakóépület pincéjében bérelt raktárából négy méterrel mélyebbre ásva egy 20 négyzetméternél kisebb, két helyiségre osztott cellát alakított ki. Li különböző bárokból, éjszakai lokálokból összesen hat nőt csalt a pincébe, akiket megerőszakolt, bezárt, majd pornóra, prostitúcióra kényszerített. Lebukásakor volt, aki 21 hónapja dolgozott neki, de volt, akit két hónapja ejtett rabul.

Az utólagos beszámolókból kiderült: Li kétnaponta vitt élelmet a rabjainak, akik a beszerelt számítógépeken filmeket nézhettek. A 16-24 év közötti foglyok azt állították, hogy a férfi alapvetően nem bánt velük rosszul.

A nők közül hárman megöltek kettőt, egyiküket Li irányításával, a másikat kényszerítésének hatására. Mindkét áldozat holttestét megtalálták a cella sarkában eltemetve. Egy Tuan családnevű nő három év börtönt kapott, míg a másik kettőt próbaidőre szabadon engedték.

Li egykor tűzoltó volt, de felhagyott eredeti foglalkozásával, és a városi önkormányzat minőségfelügyeleti hivatalában dolgozott takarítóként. Főnöke a televízióban annak idején elmondta: soha nem késett, a munkáját rendben elvégezte. Szomszédai arról számoltak be, hogy a feleségével és a kisfiával átlagos családi életet éltek.