Egy magyar férfi szúrhatott agyon egy magyar üzletembert a thaiföldi dzsungelben

2012.12.03. 07:00 Módosítva: 2012.12.03. 07:00

A hat itthoni elfogatóparancs és nyolc év börtön elől, magát David Moshe izraeli állampolgárnak álcázva Thaiföldre szökött Németh Gábor szurkálhatta agyon R. Pétert a thaiföldi dzsungelben – írta meg a blikk.hu. R. Péter holtteste egy hete feküdt a tóban, ezért azt csak DNS-vizsgálat és a férfi alsónadrágja alapján tudták azonosítani – írta meg a Phuket Wan hírportál.

A 47 éves R. Péter halálának oka az lehetett, hogy egy 15 millió bahtos (kb. 105 millió forintos) szerződést kötött úgy, hogy az üzlettársa aláírását aláhamisította, aki emiatt nagyon feldühödött – írta meg a Bangkok Post. A lap szerint R. Péter a rendőrségen bejelentette, hogy Németh halálosan megfenyegette, és szólt a magyar nagykövetségnek is, ahol azt kérték tőle, hogy háromnaponta jelentkezzen, hogy tudják, nem esett baja.

Emberölés miatt rendelte el a nyomozást a Thaiföldön holtan talált magyar üzletember ügyében hétfőn a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - hangzott el az M1 esti Híradójában. Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, 2011. február óta eltűnés miatt keresték az áldozatot.

A Külügyminisztérium konzuli szolgálata hétfőn, a vizsgálatok elvégzése után kapott a thai hatóságoktól hivatalos értesítést arról, hogy egy magyar állampolgár holttestét találták meg a délkelet-ázsiai országban - mondta a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője.

Kaleta Gábor elmondta, a thai hatóságok megerősítették, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett, és elfogatóparancsot adtak ki a feltételezett tettes ellen. A konzuli szolgálat az eljárást fokozott figyelemmel kíséri.

Az ügyben a külképviselet konzuli tisztviselője megtette "a szokásos és elvárható intézkedéseket" az illetékes magyar és thai hatóságoknál - tette hozzá.

Chilkó Ferenc, aki nyugdíjazásáig a BRFK életvédelmi osztályát vezette, nemzetközi nyomozó irodájával már egy éve Németh nyomában volt, és egyszer már le is csukatta, mivel valószínűleg ő ölhette meg a tavaly februárban a Koh Samuin eltűnt Cs. László gazdag vállalkozót is, ugyanis használta a bankkártyáját, és árulta az autóját is, de egy mil­liós összegű óvadék kifizetésével szabadon engedték – írta meg a blikk.hu.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport