Újabb magyar gyanúsított a thaiföldi gyilkosság ügyében

2012.12.05. 11:51 Módosítva: 2012.12.05. 13:11

Letartóztatta a thaiföldi rendőrség a honfitársa meggyilkolásával gyanúsított magyar férfit Bangkokban - írja a Phuket News thaiföldi hírportál. Nem sokkal később újabb magyar, K. Lajos György (az eredeti cikk szerint Gyoergy) ellen adtak ki elfogatóparancsot.

A férfit R. Péter megölésével gyanúsítják, akinek a holttestét november 30-án találták meg a thaiföldi dzsungelben. A férfival több késszúrással végeztek, majd a holttestét nejlonba csomagolták.

3

A thai rendőrség a héten társtetteként hallgatta ki a gyilkossággal gyanúsított N. Gábor 40 éves thai feleségét. A nő beszámolt nyomozóknak férje és az áldozat közti üzleti vitáról. Eszerint egy százmillió forint értékű ingatlan adásvételén különböztek össze.

N. a gyilkosság után megkísérelte eladni R. autóját. A thai hatóságoknak állítólag arról is vannak videofelvételei, hogy N egy szupermarketben megvásárolja azokat a műanyag zsákokat, amelyekbe áldozatot csomagolta. R. Péter a gyilkosság előtt jelentkezett a thaiföldi magyar konzulnál és levélben számolt be neki arról, hogy úgy érzi, veszélyben van az élete.

A Blikk korábbi információi szerint N. Gábor hat itthoni elfogatóparancs és nyolc év börtön elől, magát David Moshe izraeli állampolgárnak álcázva  szökött Thaiföldre.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) emberölés miatt rendelte el a nyomozást az ügyben. 2011. február óta eltűnés miatt keresték az áldozatot.

Chilkó Ferenc, aki nyugdíjazásáig a BRFK életvédelmi osztályát vezette, nemzetközi nyomozó irodájával már egy éve N. nyomában volt, és egyszer már le is csukatta, mivel valószínűleg ő ölhette meg a tavaly februárban a Koh Samuin eltűnt Cs. László gazdag vállalkozót is. A Blikk információi szerint használta a bankkártyáját, és árulta az autóját is, de egy mil­liós összegű óvadék kifizetésével szabadon engedték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport