Virgil
0 °C
3 °C

Berlusconi újra miniszterelnök lenne

2012.12.06. 20:47

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy miniszterelnök-jelöltként indulni kíván a választásokon. „Berlusconi ma kinyilvánította, hogy kész miniszterelnök-jelöltként részt venni a választási kampányban. Végül is ő nyerte meg a 2008-as parlamenti választásokat. Mint címvédőnek joga van jelöltségét előterjeszteni" – közölte Angelino Alfano, Berlusconi pártjának, a Szabadság Népének elnöke.

Berlusconi tavaly novemberben mondott le a miniszterelnökségről, miután a parlamentben elveszítette a képviselők többségének támogatását, és úgy döntött, nem várja meg, hogy az ellenség bizalmatlansági indítványt terjesszen elő ellene. Egy évvel később egy milánói bíróság négy év szabadságvesztésre ítélte, de nem sokkal később egy 2006-os amnesztiatörvényre hivatkozva a büntetést egy évre mérsékelték.

A volt miniszterelnök, aki fellebbezett az ítélet ellen, és máig szabadlábon van, már napokkal az ítélet kihirdetése után bejelentette, hogy a politika színpadán kíván maradni.