25 ezer embert evakuáltak az újabb fukushimai földrengés miatt

2012.12.08. 11:33 Módosítva: 2012.12.08. 11:40
Több mint 25 ezer embert telepítettek ki a lakhelyéről Japán északkeleti részén a pénteki 7,3-as erősségű földrengést követően - közölték a szombati japán lapok.

A földmozgás ugyanabban a körzetben történt, ahol tavaly márciusban egy 9-es erősségű rengés több tízméteres szökőárat gerjesztett és atomerőmű-balesetet okozott. Ezzel is magyarázható a helyi hatóságok rendkívüli óvatossága.

Mijaga prefektúrában a partvidékről 17,9 ezer embert evakuáltak, míg a szomszédos Ivatéban 5,5 ezret. Más prefektúrákban - Fukusima, Aomori és Ibaraki - főképpen a közvetlenül a parton élőket menekítették el.

A csendes-óceáni megfigyelő központ ugyan cunamiriadót rendelt el, de két órával a rengés után visszavonták a riasztást. A földmozgás fészke 10 kilométeres mélységben volt a tengerben, 240 kilométerre Mijagától. A rengést Japán 35 prefektúrájában észlelték, többek között a több száz kilométerrel délebbre fekvő Tokióban és környékén. A földmozgás következtében egy ember eltűnt, míg 11 megsérült Japánban - adta hírül szombaton a tokiói tömegtájékoztatás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport